Skadereglering, Ansvar & rättsskydd

Dina Försäkringar
Vi är 11 försäkringsbolag runt om i Sverige som samverkar under det gemensamma varumärket Dina Försäkringar. Vi finns på nära 50 platser i landet, från Lund i söder till Piteå i norr. Med anor sedan 1768 har vi på Dina Försäkringar erfarenhet av att försäkra det du bryr dig om och att hjälpa dig att göra vardagen tryggare. Dina Försäkringar är landets sjätte största sakförsäkringsgivare. Ledorden för vår verksamhet, nytänkande, nära och engagerade. Läs mer på www.dina.se  

Privat- och Företagsskador har ansvaret för skadeverksamheten inom ansvar & rättskydd samt rese-, sjuk- och olycksfalls-, lösöres-, bygg- och djurskador. De skadetyper som ligger på andra avdelningar är motorfordons- och personskadereglering. Avdelningen består av snart fyra grupper med totalt cirka 25 medarbetare. Nu söker vi en gruppchef till Ansvar & Rättsskydd vars grupp består av sex kompetenta skadejurister.

Beskrivning av tjänsten
Ansvar och rättsskyddsgruppen arbetar med handläggning av ansvarsskador och rättsskyddsärenden inom företag- och konsumentförsäkring. Tillsammans med medarbetarna ansvarar ni för en gemensam telefonslinga och gruppmail. Ni har ett nära samarbete med vår mäklardisk och ger råd i skadefrågor till bolagen i Dina-federationen. Våra kunder är privatpersoner, lantbrukare samt små och medelstora företag.

Rollen som gruppchef innebär ansvar för att leda och fördela arbetet för de sex skadejuristerna och du själv deltar i gruppens arbete. Vi söker dig som är duktig på att coacha, utveckla och utmana medarbetare. Du vet hur man håller i gruppmöten, utvecklingssamtal och lönesamtal. Du har erfarenhet av att hantera arbetsmiljöfrågor och vet hur du ska säkerställa att vi har rätt kompetens.

I uppdraget ingår att vidareutveckla och effektivisera arbetet inom gruppen och att målstyra mot nyckeltal. Vi är inne i ett skede då vi utvecklar, effektiviserar och automatiserar och har därför stort fokus på förändringsledning. Du ansvarar givetvis för att driva och säkerställa så att skadeprocessen blir enhetlig inom gruppen samt att se till så att den genomförs i enlighet med våra villkor och policys. Då både gruppen och bolaget är litet så samarbetar vi mycket med andra avdelningar. Det är därför viktigt att du är positivt lagd och har en god samarbetsförmåga. Hos oss får du möjlighet att arbeta brett och påverka din egen utveckling.

Kvalifikationer
Du har juristexamen och flera års erfarenhet av ansvarsskadereglering vid försäkringsbolag och/eller skaderegleringsbyrå samt av ledarskap. Du arbetar strukturerat och har ett affärsmässigt och professionellt förhållningssätt mot kunder, medarbetare och arbetskamrater. Du har en god förmåga att motivera dina medarbetare och att ge dem de befogenheter som krävs för att de ska kunna lyckas med uppgiften. Du ger feedback, sätter tydliga mål samt följer upp och synliggör resultat. Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga och som är rak och konstruktiv i ditt sätt att arbeta samtidigt som du är en entusiasmerande och inspirerande ledare.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten kontakta Katarina Weckström chef för Privat- och Företagsskador på telefon 076-119 17 17, eller Alinda Åkerlund, HR-generalist på 076-144 33 23. Facklig representant för FTF är Sammy Bergman, telefon 08-518 038 27.

Ansökan
Du söker tjänsten via ansökningsknappen här nedan och bifogar sedan CV och personligt brev. Sista dag för ansökan är den 26 december 2018. Vi uppmuntrar och ser gärna sökanden som bidrar till en mångfald inom vår federation.

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/33
Publicerat 2018-11-29
Sista ansökningsdag 2018-12-26

Tilbage til Ledige stillinger